Monday, February 26, 2018

Second Pregnancy

Assalamualaikum everyone,

28 weeks 3D/4D scan

Alhamdulillah my 2nd pregnancy journey now approaching 29weeks. Sangat lain daripada first pregnancy.. this time around, tougher & harder. nak handle ayyash yg tengah nk grow up pastu nk handle pregnancy yg ni.. aduhai.. mencabar tp all under control as long his bapak still take part in this journey. HAVE TOO la kan.. haha. if not mau terkapai2 di udara dah.

Now dah masuk 3rd trimester, so dah start nk prepare barang2 untuk adik baby dah. last time masa ayyash exact 37weeks terus deliver.. so mgkin yg ni pun lebih kurang la kan.. +- 37w jgk mungkin..

Macam mana acceptant ayyash? hmm still xfaham lagi siapa "adik".. yela 7/3/2018 ni dia baru genap 2tahun. syukur la as planned mmg nk gap 2tahun setiap anak.. so my 2nd journey ni mmg betul2 gap 2tahun.. Ayyash tau bila tanya mana adik dia tunjuk perut.. cumanya xtau la kot bila adik kluar nnt.. dia mcm mana kan. hehe. hopefully ok2 saja.. moga dia senang nk adapt & blh kawan dgn adik dia.. hee..

kalini insyaAllah plan nk deliver dekat Rampai Puteri Medical Centre sbbnya Dr Zana Zalinda ada kat sana.. Beliau jgk yg sambut ayyash dlu.. sgt best & tenang je rasa masa tu.. so this time mmg decide nk dengan dia jgk.. dah set appointment dah.. so we'll see how nanti :)

K lah, now dah pukul 5.. today EL sbb ayyash xsihat sgt.. so xblh hantar taska la kan.. tp bila duk rumah tgk ok je.. kikiki.. alasan Umi nk EL & alasan ayyash xmau g school je la ni..

Till then...

With Love,

UmmiShidqi :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015