Followers

Friday, May 22, 2015

Krabi Trip 2013 [full story]

Assalam semua... ya Rabbi.. dah berkurun rasanya baru nk update pasal trip ni... trip ni trip 2 tahun lepas dengan officemate Ranhill Worley Parsons.. termasuk big boss tau.. haha... kira family day department la jugk ni... jom kite berbicara bersama gambar2..

Sebelum tu, untuk tiket dan hotel, Kak Ina a.k.a akak Admin department ayus book thru AirAsia.com je.. disebabkan last minute, tiket agak mahal tp berbaloi-baloi.. Hotel kami, Vogue Resort & Spa.. untuk sesape yg nk honeymoon, amat digalakkan.. haha. kami dah ade pasangan yg berjaya "buat" baby krabi kat sini :P

Ni kawasan depan hotel.. dalam 10minit jalan kaki smpai ke pantai dah..
Zoom dekat sikit nama hotel.. hehe.. abaikan model tu :P

untuk hari first, kami sampai ke airport Krabi dalam waktu petang camtu.. Van semua dah deal dgn hotel.. tapiii korang better double check sebelum ke sampai sana.. maybe boleh email or call dorang.. kitorg book 2biji van last2 sampai sebijik je.. hmm.. tgu nk dekat sejam tp still xsampai2 van ke2.. last2 cramp la semua dlm satu van..

Sesampai hotel.. terus check in.. korang boleh bayangkan hotelnya... SubhanaAllah.. cantik...




Penuh kehijauan kan....





Area lobby


hee.. cantik bukan?? sangat terpegun mula2... then, dah check in.. sebab dah petang kami ronda2 area kawasan hotel je sebelum dinner.. kami servey harga untuk island hopping untuk activity esok hari,..






Kami dinner betul2 depan hotel.. jangan risau pasal makan sebab memang banyak kedai2 makan halal area sana.. 

Untuk Day 2.. kami ambil package island hopping yang ade 4pulau tu.. hee.. maap xingat nama pulau2nya tapi xmahal pun.. kne pandai tawar-menawar dekat sini.. sebabnya dorg buka harga memang tggi masa mula2.. so, try la smpai dapat murah yee..




Kami semua dalam 1speed boat nk  island tour & hopping

Disebabkan island hopping ni kami ambil waktu pagi, selalunya dlm jam 2petang settle dah.. so petang tu kami semua pakat sewa moto untuk ke Emerald Pool (+-60KM jugak la dari Ao Nang)... sewa moto murah sgt.. sehari rm20 camtu.. (rate 2tahun lepas yee..)


Muka excited baru sampai..

Jualan Sekitar jalan masuk ke Emerald pool (tapi ingat! makanan xboleh bawak masuk yee.. sampai gate je boleh)

Signboard. Masuk ke Emerald Pool ni kne byar dalam +-rm5 kalau tak salah

Jauh jugak nk mendaki ke atas.. ni betul2 sblum ke pool nya..

Nampak tak airnya.. kaler emerald.. cantik.. gambar full takde pulak.. tp dengan model ni ade la.. hehe..

ni anak sungai sebelum keluar dari pool.. jernih sangat airnya..

Untuk Emerald pool ni ade waktu buka & tutup ye.. so korang kne check bebetul.. kitorg pun sampai sejam sebelum tutup.. sempat la jugak nk mandi manda..

on the way pulang ke hotel.. kami singgah ke pasar malam krabi.. mujur time tu naik moto.. memang jem.. boleh nk selit2..

semua dah selebet.. ni tengah tggu orang2 lain.. kebetulan malam tu hujan.. banyak kedai dah tutup..

Untuk last day di Krabi.. masing2 free and easy.. so ayus & MA pusing2 kawasan sekitar hotel je sebelum berkumpul untuk ke airport.




Trip yang agak rushing dan penat tapi happy.. sebab semua sempat buat.. hee.. trip ni pun last minit plan sesama kami.. jadinya xlama la.. lgpun tak nk amik cuti kan..

Muka separuh masak kami.. hehe.. 

Disebabkan trip ni fully sponsor oleh boss ayus.. jadinya kami pun tak brape pasti brape budgetnye.. just nk share kenangan best jalan2 di Krabi ni... InsyaAllah akan ke sana lagi sendiri  nanti.. :)

Thanks for reading... Enjoy!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015