Followers

Friday, May 8, 2015

Hat Yai 2015 Day 2 & Final

Assalam semua... korang dah bace ke Hat Yai 2015 Day 1 ? meh tengok aktivity kitorg untuk hari ke 2 pulak... macam yang ayus cakap, untuk hari pertama memang kitorang survey je.. shopping pun ala kadar je.. pagi tu kami breakfast dekat hotel je sebab malas nk berjalan mencari.. ade  jugak kata kat area situ ada kedai orang kelantan.. ramai orang KL makan kat situ.. tapi kami kan malas.. jadinya hotel je la.. cuma, kne pandai2 pilih jugak makan.. xsemua halal..

Turun2 je hotel, dah kne serbu dengan orang2 tuk tuk.. rimas gak tapi kitorang take time lu.. jalan2 sekitar hotel sebab ade macam pasar pagi gitu...


sekitar hotel
 untuk harini, kami dok ulang alik ke pasar plaza tu je.. rasanya 3kali jugak ke pasar tu.. memenuhi semua permintaan family kawan ayus tu.. order banyak barang.. haha.. maklumlah adik beradik dia ramai.. ayus tumpang sekaki la.. sebab dia beli banyak, harga pun murah sangat2...

ni kami bertiga punya.. haha. rm25/sepasang
Bila sampai waktu lunch, kami ke kedai makan Chekkar.. boleh google kot utk alamat dia.. tp kalau bgtau tuk tuk dorang tau.. memang popular kedai ni.. tapi kne ingat.. nk ke sini, kne berjanji dengan tuktuk untuk tunggu atau datang semula.. susah nk dapatkan kenderaan untuk balik.. 



Muka excited + lapo

Tomyam campur sedappp

ikan asam

daging salai kot.. recomend by tokey kedai tapi biase2 ajer

Kailan ikan masin
Total untuk lunch ni termasuk air 780baht ~ rm83 gak la.. boleh tahan mahal tapi sedap berbaloi2... hihi..  harus cuba yeee...

Untuk malamnya pulak.. mcm biasa makan di bawah kawasan hotel tu je.. xmuak pun nk makan yang sama..

Van yang menjual ais blended greentea

jenis air & harga yang dijual
untuk malam ni.. lepas makan semua, rehat2.. then terus ke rumah urut semalam.. harini try oil full body massage.. 600baht~ rm60 .. sedap woo... krek kruk bunyi badan ni.. haha.. sedap, puas hati.. xkan dapat semurah ni kat KL.. korang xyah risau, aurat terjamin, dorang pun paham kita perlu cover semua tu kan..

Malam ni jugak kitorg settlekan souvenir untuk family.. dapat la beli baju, beg, keychain.. kne pandai tawar ye.. baru puas hati..

Keesokkan harinya.. kami dah nk pulang ke KL.. bus bertolak jam 1030pagi thailand.. Pagi ni pn sempat lagi ronda2 kawasan situ.. beli buah-buahan, mknn untuk atas bus..

Total lost untuk hari ke2-3 ni termasuk shopping  +-2000baht jugak la.. tak terkira.. haha..

kiranya ayus bawak duit rm500 untuk belanje tu clear la jugak.. tinggal dlm RM50 je.. hehe...

Pengalaman mula2 ke sana cuak jugak mula2.. yela, berjauhan dengan suami.. sebelum ni kalau jalan jauh paling2 busuk pun dgn biras ayus.. MummyAza .. xdenye dengan kawan2.. hehe.. tp Alhamdulillah semua selamat.. walaupun baru tau kisah Lee Garden Plaza Hotel tu kan... huhu... Tapi dengan kawalan ketat sekarang ni.. insyaAllah tak berulang lagi...


Thank you sebab spend masa untuk baca blog ayus ni.. kalau ada kurang tu mintak maap ye.. tunggu next pulak update Trip to Krabi pulak.. hee.. XOXO

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015