Monday, September 15, 2014

Berurut

Salam semua.. arini nak story sikit pasal ayus berurut semalam.. huhu.. ni salah satu ikhtiar jugak kan? :) tukang urut ni nama nya Kak Su, power gak dia urut smlm.. terasa sakit2 sikit arini tp xpe as long best n boleh dipercayai xkisah lah..

Masa urut semalam, tetbe akak tu tanya.. "awak ni jenis xleh tahan kencing ye? atau asyik nk terkencing." so, mmg betul la tu.. kalau dah rase tu mmg xleh nk tahan.. boleh berair mata ni kalau tahan kencing.. haha.. then dia tanya lagi .. "selalu sakit dekat bwh perut belah kanan ke?" ... yezza.. ni la Misteri Nusantara yg xpenah dirungkai lagi.. jumpa doc pun kata xde pape, urut dgn slh sorg tukang urut kat shah alam ni pn dia kata xde pape..  jadi, ayus pn tye la.. "sy ni ade masalh ape2 ke kak?".. akak tu pn jawab lah.. "takda apa2 dik.. cuma kedudukan pundi kencing & rahim dah bergerak sikit.. rahim awak ke kanan sangat.. tapi semua dah dibetulkan.. jangan angkat benda berat2.. takot beralih lagi sbb baru je nk baik kan.. " lega dgar akak ni cakap.. patut la selalu sangat sakit kat blh kanan ni.. alhamdullillah Allah temukan jugak dgn akak ni.. moga dapat membantu utk kami peroleh zuriat..

Tapi bukan tu saje.. akak tu pesan petua orang2 tua... setiap kali cuci beras, air yg pertama tu mesti diminum.. tp make sure la korang cuci yg 1st tu dgn air bersih yg boleh minum ye.. ni untuk tingkatkan kesuburan suami isteri.. katanya org dlu amalkan ni je.. hehe.. amin.. insyaAllah ye..

So, utk TTC-ian yg lain.. kot2 ade terbaca ni.. cuba la amalkan.. mana tahu membantu kite semua utk pregnant kan.. :)


4 comments:

shIdA said...

dah lama aku suruh ko pergi berurut ngan nek melur, tak pergi2 jgk... ni ko dah jumpa tkg urut yg bagus, alhamdulillah... same mcm ak la dulu, rahim ak ke kanan n nek melur urut betulkan smule... alhamdulillah dah kuar dhia akhirnya... aku doakan yg terbaik utk ko dgn usaha berurut ni...

yusraliyana said...

xpegi2 sbb byk sgt kekangannye.. hehe.. insyaAllah.. ni pn kebetulan dtg rumah urut mak aku.. aku tumpang la sekali.. hihi

Shaziana Shariff said...

assalammualaikum. sis berurut dimana ya

yusraliyana said...

hi Shaziana Shariff, salam perkenalan :) sy ade sorang bidan dekat rumah mak sy.. so far alhamdulillah berurut dgn dia lepas pantang haritu ok.. awak tgla area mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015