Tuesday, June 10, 2014

Clomid 50mg in progress

Assalam semua.. arini nk share pasal check up lepas complete amik Pil Sucee selama 21hari baru2 ni.. ikot calender ayus hari ke 21 makan pil ni adalah 2 jun 2014.. so mula2 ayus & MA plan nk g jumpa Dr Navdeep 3Jun tu.. tapi sebab xsempat, kitorg jumpa hari Khamis, 5 Jun. Jumpa pun xde check pape pun just tanya any update/problem lepas mkn ubat2 ni kan.. tp so far ayus OK je..  hee..

Doc just tanya, ade rasa nk period x? ayus pn dgn confident cakap "eh lmbat lagi doc, 18/6 nnt baru saye period ikot calender "My Day" dlm henpong ni la kan"..Doc pn tergelak..sbb doc kata supposedly esok lusa (6-7/6) shud period dah.. baru la ayus paham.. kiranya dia mcm re-set balik cycle or skrg ni kira macam manually adjust la.. tapi memang betul, 7/6 tu terus period.. hehe.. nasib la doc ni kasitau.. sbb time ni ayus & MA travel g Sungai Petani.. so mmg dah bwk stock siap2 la kan..
ehsan google :D

Jadi bermula lah journey ayus untuk makan clomid 50mg. hari ke2 dah start makan 2biji sehari.. so ayus makan pagi sekali, petang sekali.. hari ke2- hari ke6 kne consume then ni mmg kne betul2 ikot.. antara hari ke 10,11 & 12 kne / wajib datang jumpa Doc untuk scan.. ikot yg ayus baca, time ni dia nk monitor telur kite.. ayus akan pegi 17/6 ni hari yang ke 11 dlm cycle.. debar gak rase sbb ade review2 time ni la tau telur kita tu sihat ke x.. and doc akan consult how to make the "miracle" happen.. insyaAllah.. hee..

Cost pulak
  1. Consultation - rm60
  2. Clomid & MA's Vitamin - RM120

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015