Followers

Wednesday, June 18, 2014

10,11,12

Assalam semua.. kepada yg penah amik clomid, korang mesti tau kan pasal ni.. lepas mkn dari hari ke2-ke6 selepas period.. kne pegi check up semula pada hari ke 10 atau 11 atau 12 utk scan keadaan telur (ovum) dalam ovari kita.. jadi semalam adalah hari ke 11 ayus.. so ayus and MA ke Hospital UMRA untk jumpa doc yg selalu kami jumpa tu.. Dr Navdeep..

Hasil scan, Alhamdullah.. doc kate telur ayus banyak.. possibility tinggi.. hehe..subhanallah.. kalau betul.. xtau la nk panjatkan rasa syukur mcm mana.. *oh terover excited pulak.. tapi.. semua belum matang lagi.. jadi, ayus kne dtg next appointment hari Sabtu ni.. 21 june 2014 utk scan lagi.. eh, korang jangan ingat ni scan biase.. huhu.. ni TVS or orang kata scan dari bwh.. hihi.. malu mmg malu tp ayus respect doc ni.. dia lelaki, tapi semua process nurse perempuan yg buat.. even MA pun agree.. sebab tu MA approve nk jumpa doc ni..

Dulu ayus penah jmpa doc perempuan.. tp maaf sangat cakap, doc perempuan ni macam xsensitif.. asyik cakap kurangkan berat badan & awak ni still baru kawen.. haih.. kalau kita jumpa doc pakar ni mesti la bersebabkan? kalau xbersebab, ayus pn xkisah bila nk dpt anak ni..aduhai.. tp Dr Navdeep ni really help.. mmg ada chemistry.. so, mmg ayus proceed je treatment dgn beliau.

kos check up : RM90 (scan & service charge)


p/s: Doakan ayus ye kawan2 blogger.. skrg ni dah xboleh claim company sebab I am moving to other company after raya.. insyaAllah.. sekarang semua duit poket sendiri.. tapi I'm OK.. as long niat ikhtiar nkkan cahaya mata.. :)


2 comments:

Suhaiza Shamsudin said...

dapat kerja baru ker bik ayus?

yusraliyana said...

Yup mummy aza.. Lepas raya baru start kat tmpat baru :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015