Monday, May 5, 2014

Quick escape to Kelantan

Assalam semua.. actually xde la escape ape pun.. kami g kelantan sebab my BFF wedding, Yati Roseli. hee.. Congrates Yati & Wan! semoga dikurniakan zuriat yang soleh, solehah & bahagia hingga ke syurga!

Kami p sana ber3.. me, MA & Maselfa.. Ummu & family pulak g naik kereta.. kitorg g naik Flight Firefly.. hee.. dapat ticket murah yg di booking dari bulan 11 tahun lepas lagi..

Day 1: 30th April 2014

Flight pukul 4.40ptg dekat airport Subang.. time ni kami sampi awal pastu tggu mek maselfa pulak.. dia drive smpi Subang SkyPark airport.

Time boarding.. sempat lagi fefiling dgn kapal terbang kan...
Kami samapi ke KB dalam pukul 6 petang.. then direct amik teksi dari airport ke Kedai Mulong (atas sikit dari wakaf Che Yeh).. teksi bayar direct dekat kaunter.. so xde lah kne tipu kan.. RM36.. dari Airport Pengkalan Chepa - SA Holiday Villa Inn, Kedai Mulong

SA Villa Holiday Inn NOT Holiday Villa k...
Price per bilik quite ok.. tapi lupa amik gambar pulak.. Single Room & Standard Room , RM65.. kalau Family Room, RM 85. So, ayus & maselfa memasing amik 1 bilik.. sesampai di hotel dalam kul 7petang, rest kejap.. then keluar g makan.. tu pun sbb ada kedai makan seberang jalan..

Plan asal nk ke rumah pengantin. tp sebab pengantin bz.. jadi tukar plan.. ke Wakaf Che Yeh la kite... hee.. TAPI ingat.. malam2 takda teksi.. so, kami tanya orang hotel.. dari Hotel - Wakaf Che Yeh, RM40 pegi balik (walaupun perjalanan dalam 10-15minit je k...) kalau sehala RM25.. kami amik sehala je.. tu pn sebab kawan ayus, si Epul ni baru muncul.. hehe.. rupanya dia xbaca whatsapp ayus.. ingatkan dia bz.. rupanya dia pun dok menanti.. aish.. kalau tak jimat dah pengangkutan.. :P

Dalam jam 10setengah camtu.. Epul datang jumpa kitorg dekat WCY tu.. Ya Rabbi.. nk mencari tu mmg payah sebab laluan dalam tu xputus2.. jadi kitorg decide tggu 1 tempat then Epul datang jemput.. hehe.. then Epul bawak la kami g lepak minum kejap.. sementara nk habiskan masa kan..

Day 2: 1st May 2014

Hari yang di nanti2 pasangan Yati & Wan.. dalam pukul 8.30 pagi sepupu yati datang jemput kitorg dekat hotel.. rupanya rumah dia pun 10 minit je ke dalam kampung Lating.. Jom layan gambo deh..

The Pengantin
The Pengantin Lama :p

Mek Nuna...

Ummi Nuna, Mama Nuna, Mummy Nuna
kitorang jumpa Ummu time dekat Surau waktu nikah je.. sbb dia dgn family sekali.. so xpe la kitorg bersendiri.. hee.. 

Oh, Luqman & Adam pun datang dari Keyell okeh...

Kami with The Pengantins (abaikan si baju merah tu.. haha)

Us with family..

Lepas settle bersanding & bergambar.. kami pun beransur.. Ummu akan ke rumah Family dia around Kelantan & terengganu.. Kami pulak balik hotel, Epul amik bwk g jenjalan.. hewewhew...

UMK.. nk jumpa Kazen tapi xde no hp pulak..

Lepak di PCB makan & makan

Maggi Ketam

Mek Maselfa

Hero Tamil :p

Selfie.. xde GoPro, jadi ni la hasilnya.. hehe

Selfie bosan.. Flight Delay..

Bye Kelantan...
Flight balik KL jam 10pm.. tapi delay smpai 10.30pm.. smpai KL dlm kul 11lebih.. 1st time naik Firefly & feedback mmg OK.. tp kene faham la.. kapal kecik je k.. jangan perasan2 nk senyap ke, kurang gegar eh.. hee.. yang best mmg ada compliment drink & jajan..

compliment drink
either 1.. kacang or curry puff
p/s: Short but wonderful  trip i can say.. XOXO!


 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015