Tuesday, May 20, 2014

Madu lebah untuk kesihatan

Assalam semua.. harini agak lemau sikit.. maybe effect dari ubat Sucee yg ayus makan tu kot.. mmg badan jadi cpt letih tp demi untuk zuriat.. Ayus gagahkan jua.. huhu...

ehsan google
Harini nk kongsi pasal khasiat Madu Lebah.. boleh baca kat link ni.. tapi meh kita share experience minum madu tiap2 hari.. macam ayus alhamdulillah kalau bekesmpatan mmg tiap2 pagi & malam akan minum sesudu madu lebah yang ayus beli dekat kedai kurma arab (ni kitorg je panggil kot.. hee) yang dekat shah alam ni.. mmg selalu amik stock madu, kurma, kismis pun kat situ..

Habbatussauda' - google

Jus Delima Gulsan - google

Sejak ayus dah tau result ujian haritu.. ayus nekad xnak skip amik madu lebah yang memang byk sgt khasiat utk badan kita ni.. selalunya ayus campurkan 3benda ni.. habatussauda' + sesudu jus delima Gulsan + sesudu madu.. kacau dlm air suam, then minum.. ada rasa manis2, rasa herba dan rasa masam2.. mula2 dlu rasa pelik jugak.. lama2 dah biasa.. alhamdulillah..

Kesan2 yang obvious skali ayus nampak is pelawasan.. mmg memberansangkan.. heee..  pastu, kulit pun cantik.. selain tu,  badan rase bertenaga.. tau2 je la waktu mula badan ayus ni bekerja dari kul 5pagi (bangun tidur) sampai la kul 11-12 tngahmlm (waktu tidur).. estimate dpt tidur pn +-5jam je.. ni sekali dgn tidur dlm train skali la.. hehe..

So far semua kesan-kesan positif la.. alhamdulillah.. insyaAllah x akan stop utk consume madu lebah ni smpai la ke tua.. amin.. tapi tak lupa jugak vitamin2 dari Shaklee.. sambil2 minum madu tu, telan jugak vitamin E,C & B complex.. ni pun booster untuk dalaman juga. :)


p/s: mana yang membantu kesihatan elok lah diamalkan.. tapi mana yang memudaratkan, elok lah di berhentikan..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015