Followers

Friday, April 11, 2014

Ujian Kesuburan di Hospital UMRA

Assalam semua.. semalam ayus & MA dah decide tuk further check up untuk Fertility dekat Hospital UMRA (HU), seksyen 13 Shah Alam.. so far dorang advice jumpa Dr Navdeep, one of pakar dari Tropicana Medical Centre utk my case.  so... take a deep breath....

Semalam 8/4/2014, ayus dengan MA g la HU dalam pukul 7petang.. tapi sebelum tu mmg dari pagi smpai petang ayus dok call nk confirmkan Dr tu masuk ke x semalam.. so, bila smpai kul7 tu.. ayus pn bagi nama.. sbb sebelum ni penah datang  sekali.. tp sebab serik lame sangat menunggu giliran.. terus xmo datang situ.. tapi utk kes ni.. mmg decide g situ jugk la.. hee.. tunggu dlm 30minit jugak.. baru smpai giliran kami..

Dr Navdeep ni nice.. sangat peramah.. boleh nk borak2.. so dia akan tanya few questions la kan.. tapi segan pulak.. hehe.. lepas tanya soalan2 tertentu.. start la procedure.. mula2 scan.. and syukur sangat dia ckp rahim cantik je.. xde masalah pape pun so far.. so dia terus suro buat next step.. amik darah, sperm test & HSG (korang google eh ape ni semua.. hee)..  di sebabkan ayus dtg pada waktu yang betul.. which is baru habis period hari yg ke 5.. dia advice buat semua segera.. xrugi banyak masa.. so kami pn agree..

Harini 9/4/14, set appoiment untuk amik darah kul 8pagi tadi.. ayus kne puasa dari malam sebelum.. so tadi datang just buat blood test.. oh, semua result ni akan di share oleh Dr Navdeep sendirr once ketiga2 step ni settle..  so, sperm test MA pulak jumaat ni.. and last but not least.. HSG which is kalau google mmg byk cerita pengalaman dorg..ade yg takot, sakit.. erk.. xbrani nk expect pape.. i'll do it on this coming Monday 14/4/14 dekat KPJ Shah Alam @ 10am. cuak memang cuak.. tp salah satu usaha kan.. redha je la...

jom ayus share cost as of now..

8/4/14- Consultation & scan = RM100
9/4/14 - Blood Test = RM477.50
11/4/14 -sperm test = RM60

HSG @ KPJ Shah Alam = RM220

uwaa.. mmg keluar air mata berdarah tgk.. huu.. tp sebab boleh claim kan & demi baby.. xpe lah.. btw, kalau nk murah boleh je dapat.. try LPPKN.. cuma it takes time.. hee... kawan office ayus ade buat dgn LPPKN.. tapi rezeki dia semua dipermudahkan.. senang je..

*update tu ayus add in price untuk sperm test ..


6 comments:

Suhaiza Shamsudin said...

Insya Allah bik ayus... mummyaza doakan yg terbaik .. utk bik ayus n paman awie ..♥♥♥

yusraliyana said...

Tq mummy aza :)

sweetpink-norlley said...

Slm sis..nk tya..ujian darah tu ujian hari ke 21 ke? Ujian tu shj rm477 ke?

yusraliyana said...

Wsalam sis.. Hari ke berapa tu sy xingt tp sebelum hari21 jugak. Sbb time tu pergi pun dah smggu clear period. Then Dr terus instruct buat blood test.. Pastu mmg harga utk blood test tu aje, yang lain2 harga lain. Maybe situ kot mahal, tmpt lain xsure.. Kne tanya selalu :)

Anonymous said...

sy pon baru jumpe doc tue semalam.. doc xplain sy punye result ujian darah 1&2 lpstue buat ultrasound & consultation.. lps tue ade kene amik antibiotic & cream sapu.. total RM132. biasanya kalo blood test shj + consultation dlm RM60++ tp mmg doc tue friendly laaa... pelik juga kenapa puan nie kene mahal...mgkin ade ubat2 yg dia kene ambil. setahu sy kalo dia ade ambil ubat kesuburan, mmg mahal laaa.. dlm Rm200-300.

Wallhua'lam
-murni-

yusraliyana said...

Salam perkenalan murni :) mgkin sy punya full blood test kot.. xsure la time tu.. masa bayar tu pn mmg terkejut kenapa mahal sgt.. tp sbb usaha kan.. xkisah la byar mahal pun.. kalau ubat just dpt clomid je.. ubat lain xde dpt pun.. :) ape2 pun semoga dipermudahkan ye Murni.. InsyaAllah Soon ade tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015