Thursday, November 7, 2013

Deepavali dan Awal Muharram kami

salam semua.. Selamat menyambut Awal Muharram semalam.. insyaAllah, tahun 1435H ni lebih bermakna & lebih membantu diri kita untuk maju ke jalan Allah SWT yg diredai.. dan Happy Deepavali to all Indian peoples :)


Last week, ayus start cuti dari Jumaat smpai la semalam.. oh sonoknyee dok rumah weh... eh mane ade dok rumah sgt sebenanye.. hehe.. jom kite cite sikit ape la yang ayus buat kan...

1st Nov 2013
- harini mmg company ayus cuti due to Deepavali hari sabtu.. so, cuti carry forward.. tapi ayus sorang je bercuti.. MA ngn SIL bekerje.. hewhew.. :p harini pn ayus bangun awal.. lepas MA g kje.. ayus terus start Spring Cleaning rumah.. dari depan, belakang , atas n bawah.. fuh! time ni baru terase mcm byk je kalori yg terbakar.. hehehe..


meng-vakum sofa yg super berhabuk

Hasil tangkapan - Sofa SAHAJA
 haa kau... sofa je suku dust box tu habuk.. bayangkan 1rumah.. adui.. xpaham kenape rumah ayus ni cepat berhabuk *alasannnn.... padahal dah lame xbersihkan bebetul :p seharian ni mmg membersihkan je..

Then bila tengahari MA kasitau nk lunch kat rumah.. mls nk pk byk2.. plg senang masak nasi ayam je.. hehe. simple & easy *eh? xsame ke? ehehe...  petang lak hujan lebat, bantai dozz off smpi kul 6lebih.. fuh.. mmg qada' habis2an .. mlm still dok rumah.. coz nk tgk Super Spontan Final kan.. sanggup xnak g mane2.. hehe..

2nd Nov 2013
Pagi2 lagi dah terjaga.. pas solat subuh, terus bangun, konon2 nk joging la kan.. tapi penyakit M menular.. hehe.. MA ajak g service kereta kat Saujana, so ayus pn ON je la.. sebelum tu hantar SIL kat KTM Batu 3 sekali sebab dia nk ikot my SIL, kak Edah balik Muadzam.. kami je xdpt balik sebab byk planning lain pulak..

Gerak ke Saujana tapi bengkel tutup lagi, so kami ke mamak dlu la layan perut yg lapar betul ni..hehe.. bila bengkel bukak, setel semua dlm 11lebih.. bengkel ni best, murah n xberkira pun kalau mintak ape2.. sng gak la nk berurusan..

balik rumah, then disebabkan malamnye ade birthday sepupu ayus kat klang gate, kami decide nk balik sane, tdo sane malam tu.. tapi before balik klang gate tu, kitorg meronda2 dlu smbil mencari kedai spec MA..

semangat nk berjalan, muka BOOLATT

image baru MA :p

3rd Nov 2013

Harini pn same jugak.. pepagi lagi dah terjaga.. hewhewhew.. penangan hari2 bangun kul 5.30pagi kan.. smpi weekend terbawak2.. awal2 pagi lagi ayus dah meng- auther seluar ayus & MA memandangkan adik ayus, Ira ade mesin jahit.. so ape lagi.. bekerja keras la.. tapi last2 Ira jugak yg buat sebab akak dia byk bunyik plak an.. hehe...

Dalam tengahari camtu, semua bersiap nk g kenduri sepupu Papa dekat Sentul.. umor dia pn rasa lebih kurang ayus je kot..

Selamat pengantin Baru.. semoga kekal hingga ke anak cucu.. :) lepas je knduri terus shoot ke Gold Coast Morib untuk percutian kami berdua... yeay! bersambung...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015