Wednesday, October 9, 2013

seronok kan?

Assalam semua..  dah nk berkulat blog ni xdiupdatenye.. alahai... sabo la ye kawan2 yg tanya2 update ( ade ke? hehe) arini xsemena2.. terdetik dalam hati ni.. seronoknye kalau dah ade buah hati kan.. a.k.a ada anak la.. kire camtu la.. ade jugak kawan2 nk main malam2 bila balik kje.. boleh jemur baju kecik2.. boleh gelak2.. oh, seronok kan?

Kat office ni pulak hari2 dengar update anak2 kawan.. dah memanjat la, dah berlari.. first food, hmm rasa semua pekembangan budak2 ayus dah boleh tau.. cuma xdapat rase lagi je..  insyaAllah satu hari nanti.. ayus sentiasa berdoa n sabar sangat2..

semalam 08/10/2013, ayus MC sbb senggugut.. tp sebenarnye more to malas la.. lgpun 2nd day period mmg heavy flow.. so MC je la walaupun dah halfway nk g kje then patah balik.. so semalam decide nk g jmpe pakar dekat Poliklinik An-Nisa' Sek7 Shah Alam.. jumpa Dr Noor Sham.. baik sangat2.. mula2 Dr scan dlu sbb ayus ckp setiap kali sggugut mmg sakit sgt2.. risau jugk betul ke ade cyst? xpun fibroid? pastu bila scan, alhamdulillah.. xde pape.. Dr kate mmg senggugut biase.. dalam hati tu mmg dah menjerit2 "yeay!" sebab takot sgt kot kne bedah ke ape...

then Dr consult pasal kesuburan, cara2 kira tarikh subur, mknan2 yg xpatut makan.. time tu mmg focus habis la sbb dah setahun 5bulan menanti kan.. jadi ayus denga betul2.. tye jugak la 2-3 soalan pasal bnde2 ni.. time ni dalam hati, alang2 dah jumpa pakar, bayar mahal, jadi tye je semua soalan yg terfikir.. bila last skali Dr pesan, kalau lg 6bulan - setahun xberhasil lagi, kne buat detail check up.. sbb Dr kata Allah tu Adil, mesti ada sebab kenapa belom ada sekarang, mungkin nanti.. Doa, Usaha & Tawakkal... jangan membazir duit lagi jika xperlu..

lepas di consult, ayus pun keluar sebab nk tggu MC & nk bya bill.. dalam beg memang dah standby 2-3 ratus.. sebab sebelum ni ade jugak pegi satu medical Center kat Shah Alam ni.. bru scan & consult, dah nk dekat RM200 charge and service xbrape OK sgt.. jadi, bila nama kne panggil kat kaunter, time tu dah ready nk bya.. last2 tengok resit.. RM 55 je? Ya Allah.. time tu besyukur panjang sebab sgt murah and Dr ni memang owesome! sbb scan pun clear, xpayah tggu lame2 (sbb ada appointment) ..

jadi sekarang ni, ayus tau yang ayus ni OK, insyaAllah and mungkin belom sampai lagi rezeki anak tu.. yang penting jangan putus asa, patah semangat & sentiasa berdoa.. :)

p/s: semoga semua orang sekeliling ku gembira dengan apa yang ada & apa yang dirasai.. amin..

2 comments:

shIdA said...

dun wori ayus, masa tu akan hadir... aku tumpang hepi ko tak ada masalah cyst bagai tu... guna advice yg doc dah bagi tu tau.. :)

yusraliyana said...

Thank you shida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015