Monday, October 21, 2013

Kelas mengaji di pejabat

Assalam semua :) after few search.. Korek sana korek sini.. Alhamdulillah at last ayus jmpe jugak tmpat utk mengaji Al Quran.. Bukan ayus xpandai mengaji tp byk lg bende nk kne belajar since ayus ni pun bukan ade official cikgu or ustazah untuk blja tajwid ni.. 

dekat office ni ade je ustazah luar dtg mengajar.. Dah 2-3 kali terdetik hati ni nk cari, tanya & jmpa maybe ahli2 class ni ke kan.. And last friday, ade few kje kat office kne settlekn.. So dlm 1lebih ayus naik surau nk solat Zohor..  Mungkin Allah dah tau niat ayus yg dlu2 tu.. Terserempak dgn org2 yg join class tu.. So ayus pun tye la ape patut.. 

Mula2 nak join tp hati rase berat je.. Bila on the way balik rumah, main Facebook, nampk org post "kalau dalam hati ni nak sgt buat sesuatu, tapi ragu2 maknanya tu Syaitan mengganggu" sentap gak mula2.. Tp betul jugk, kelaa mengaji AlQuran, benda baik kan? Lagipun xkacau waktu kerja pun.. 

InsyaAllah November ni ayus join.. Bayar pn RM30 sebulan.. Kalau jadi join kiranya ade 2cikgu la nanti.. Setiap jumaat dgn ustazah, bila kelapangan dgn Ustaz MA.. :) cuma kdg2 MA xde masa nk tlg tggkkn tajwid ke ape.. So, kne ade usaha sndiri jugk.. MA pun izinkan dah..

Semoga istiqamah lah saye.. Amin..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015