Thursday, October 10, 2013

Habbatus sauda

Assalam semua.. pernah dengar x Habbatussauda ni? HS ni adalah makanan sunnah Rasullullah masa dulu2.. ni ikot ape yg ayus baca la.. InsyaAllah ia boleh mengubat segala penyakit kecuali mati.. Subhanallah... unik kan?

sebelum ni ayus selalu gak bace2 pasal HS ni.. sebabnye ayus dok mencari mknn sampingan a.k.a vitamin yg OK and affordable.. MA pun kata HS ni memang elok.. dlm masa yg sama kite pun ikot sunnah Rasullulah kan? HS ni pun meyakinkan ayus bila ayus tengah blogwalking blog CaHaYa CiNta Ku yang baru lepas bersalin anak no4... Tahniah Kak ana :) .. dia bgtau berkemungkinan susunya banyak lepas bersalin sebab mengamalkan HS ni la.. jadi ayus pn terus email dia ucap tahniah and tye jenama ape yg dia amalkan tu..


haa.. ni la jenama tu.. nk elaborate pasal khasiatnye rasenye boleh la google kot.. sebab semua ade dlm google je :) so far, dah masuk 3mggu ayus ngn MA makan.. niat untuk kesihatan badan luar dan dalaman.. insyaAllah..

progress yg ayus rasa selama makan ni ..
  • badan bertenaga.. xmudah letih, lesu..
  • senang buat process penyahtinjaan.. (poo-poo process :p)
  • best!
haha.. ni ikot badan ayus la.. kalau MA jawapan dia "Biase je" .. so baik xyah tye.. kihkih..

p/s: kite berusaha, berdoa & tawakkal.. :)

“Barangsiapa yang mengikut sunnahku, bermakna dia mengasihiku.”
Hadith riwayat Muslim.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015