Followers

Thursday, September 6, 2012

Merdeka Week Event

Salam semua! oh, b4 that, selamat hari kemerdekaan yg ke 55tahun yo! janji dicapati  ditepati :P so, hows your merdeka celebration? takkan dok umah je kan? hee... *belagak sungguh ko ye!

last week was a great2 weekend bila digunakan sepenuhnye utk berjalan2 bersuka ria *sangat ye!*

31 August 2012

on this date ayus & opismate dah plan beramai2 nk buat baraan a.k.a beraya kt rumah2 dorg la kan.. hehe.. alang2 ade jemputan dari kak ziana (accountant dept ayus), so, plan skali ngn MA g beraya area semenyih sana.. bile dah bincang2 dgn geng whatsapp, deal! 1st rumah Naha kat putrajaya, 2nd rumah Kak Ina dekat Nilai, last rumah Kak ziana kat semenyih.. ni pn ayus ngn MA gerak dari rumah dlm pukul 12 pastu lepak umah naha smpi kul 3 *yela, MA nk g solat jumaat ngn Naha. then shoot ke rumah kak Ina.. mkn soto yob! hee.. sukee... pastu Rumah kak Ziana kat Semenyih.. pastu SIL kat Sunway Semenyih sat tp semua xde kat rumah sbb dah balik Perak utk kenduri.. pastu ke rumah pengantin kat UK Perdana pastu balik lah ke sarang tempat berteduh.. hehe.. time ni xde amik gamba pn sbb mmg plan nk MAKAN sahaja :P

1 September 2012

weehoo! harini adalah hari cuti2 Malaysia! yeah! we heading to Melaka for Muaz's wedding... we oll bergerak 4 kereta.. masing2 ketegaq nk bwk kereta kan.. hehe.. oh, lupa.. 4 bijik kereta bersama pasangan ye...PASANGAN.. tp icad xbwk pasangan sbb bz betugas.. KOWT...


Muaz & Wiffy.. Barakallah :)

..Classmate from UKM & partership :P..
Melaram 0_o
muke redha mengantuk tggu muaz jumpa tetamu

Then pas kenduri tu.. me & MA headed to Pengkalan Balak for our TINY MINI vacation... lalalal~ travelling took around 2hours +- .. nice view.. resort pn simple je, tepi laut.. nk tau mane? google la Kemunting Beach Resort :) kami dpt rate RM80/night. not bad la kan... smpi je bilik kami dozz off till 6PM.. bangun2 je terus lapa sangat2.. then MA ajak ke Bandar Melaka Bersejarah utk jenjalan.. so, kami lepak kat Jonker Street. oh, sgt la xde pape utk dimakan.. Last2, kami lepak kat gerai tepi Kapal besar tu.. ade jual burger & air.. ok la.. moh usha gamba kami berdua :P
budget comel *-*

ala2 eron ajis gitu..hehe
Byk lg gamba sebenanye.. tp mls nk upload kat sini.. huhu...

2 September 2012
Dalam kul 10 pagi camtu.. perut kreuk..kreuk.. berbunyi sbb lapa.. so ajk jugk MA g bekpes.. xtahan tu... pusing2 last2 skali mkn kat area tepi pantai jugk.. mula2 takot jugk nk mkn sbb time cuti pastu mcm besa la peniaga ni DEMAND harge plak nnt.. ayus mkn nasi lemak telor goreng & MA mkn nasi lemak ayam + tea o ais 2 gelas.. sedap sgt2.. puas hati akak ni pnye nasi lemak.. bile nk bya tu.. MA muka redha je.. tp mmg kami dah prepare awal2.. takot gk kan.. Pas MA baya tu.. tye la brape hengget.. rupenye xsmpi RM10 pun! hahah! BURUK SANGKA lg....

Dah kenyang balik bilik semula packing2.. ready utk journey balik pulak.. tp dah dpt jemputan dari Bro-in-Law yg kat Selayang tu ajak dtg open house dia..so, kami shoot terus ke rumahnye.. TAPI... b4 keluar exit Simpang Ampat, kami singgah MAKAN LAGI kat 1kedai makan tepi petronas.. nk sgt makan asam pedas ikan pari.. so, try kat kedai ni.. mcm biase, kami BURUK SANGKA lagi.. haha.. mmg amik as minimum as we can la kan.. last2 baya RM9.90 je... oh, WTH (what the hek!)...

Perut dah kenyang, mate dah mengantuk, cuaca pun sepoi2 bahasa je.. ayus pn ZzZz dlm kereta.. mcm biase la kan.. MA drive sorg.. maap MA! :D sesampainye kat rumah BIL, tgk my SIL, my MIL semua ade kat sane.. seronok sgt... time tu tengah ramai org.. so kami sume tlg2 mask jugk.. open house smpai ke malam.. tp best sbb ayus cuti esoknye.. MA je kje :P dlm kul 8lebih kot we heading home.. ayus mmg out of energy dah.. mandi then dozz off..

3 September 2012
Ayus cuti! yeay! MA? still kne g kje.. tp MA best.. masuk kje kul 11 pn xpe.. ayus ni je terase heaven sgt2 sbbnye xyah bgn awl seawal kul530 pagi everyday.. YES EVERYDAY! -_- penat kan? tp lame2 ok dah. InsyaAllah, nk carik rezeki halal kne la usaha lebih kan? :) oh, bangun je kul 9 camtu terus ke dapor.. sbb tau MA kje.. nk MA mkn dlu b4 g kje.. ayus masak kari ayam & sayur goreng.. yummeyh! tp still xpower lg sbb tercair plop... ngee.. pas je mkn, MA siap2 g kje.. alangkah bestnye dpt tgk suami bersiap g kje, wangi2, dpt betulkan baju suami.. huu.. sonoknye... how i wish this feeling will continue everyday.. sobsob...

ahh.. dah2.. mode sedeh2 pulak... this day ayus menggunakan sepenuhnye with kerja2 "suri rumah tangga"... haha.. memang bertangga rumah ayus kan....  sempat beli brg dapur, baya semua hutang piutang & cook for dinner (kurma ayam tuu!)..

-END-

wah.. siap ade end mcm movie lak :P so, mmg last weekend di-utilise sepenuhnya... smpi amik cuti pn rase penuh je... hehe..

p/s: lame xupdate, sekali hupdate... hamek ko! xoxo!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015