Sunday, July 1, 2012

unknown title

salam semua! lama jugk ayus xupdate blog post kn? miss me? hehe.. lately a bit busy... bukan sbb ade suami je k.. sebab komitmen kerja, rumah & family.. now jadual harian ayus mmg dah berubah.. totally roll-up 100%. *pojo jek mcm la bz bebeno kan.. :P

now since ayus & MA dah pndah tinggal kat Saujana Utama Sungai Buloh (pada yg xtau, yes i moved there lepas kawin), keje pun agak jauh.. so, every morning ayus bangun kul 5.30pagi.. bersiap2, solat, kejutkan MA bgn utk solat jugak.. then kul 6.15pagi, ayus terus trun dari rumah (oh! rumah ayus tgkat 5 ye.. tu sbb kne turun ke parking..).. so, ayus drive dari rumah smpai ke LRT Kelana Jaya. it took about 45minutes to LRT KJ.. then from KJ to Dang Wangi its about 30minutes. not tht bad right? hee.. tp sbb dah biase.. so xde la rase jauh sgt.. balik pn same... normally ayus akn balik kul6.. b4 8pm dah smpi rumah dah..

Once dah smpi rumah...solat maghrib then bermula lah tugasan sbgai isteri.. MA ni cerewet sikit.. xnk mkn yg beli, kalau boleh die nk ayus yg mask.. as simple as ayam goreng pn die xkisah.. tp MESTI AYAM.. kalau ikan.. so-so je la die mkn.. hehe..so far alhamdulillah ayus mmg mask hari2 skrg ni... mule2 rase gk la penat tu tp bila smpi rumah rase seronok sbb nk msk n nk mkn bersame2... *opps! boring ah cite pasl laki bini :P

oke2.. kite tuka cite lain la.. this week activity la... start hari jumaat kitorg dah start ronggeng2 ke Paradigm Mall.. pas maghrib terus shoot ke sane.. then mkn kat sane.. pastu MA terus ajk tgk wayang.. fuh! maraton tu.. bukan hari jumaat je.. sabtu pn kami maraton ke sane.. kih2.. so, 4movies 1shot this week.. kitorg tgk cite Brave, Abraham lincoln, Mael Lambung & Snow White and the huntsman. semua crite mmg best.. wpn ayus asyik telelap je an.. kihkih.. maap MA.. then xmampu menahannye....  :D

Hari sabtu tu jugk kami keluar rumah dari pagi.. mula2 ke majlis pertunangan Huzairah & Zack..Tahniah both of you! then ke rumah SIL kat Semenyih, Kak edah& abg sahak sbb ade mkn2 kecik2 ank drg pnye besday, Haziq. pastu bru la kami g meronggeng ke Paradigm Mall again..

Harini pulak.. mama, papa & adik2 dtg rumah.. best! kitorg lunch sesame.. ayus msk sambal petai, kacang buncis goreng, pindang ikan selar & ayam goreng. licin segalanya! alhamdulillah.. pas asar camtu kitorg gerak ke kampung, Meru.. hihi.. stgah jam je dari rumah ni.. jumpe atok n nenek.. then dpt mkn pengat pisang.. aduhaii.. sedapnye! terase lg kat tekak ni... huhu... pas maghrib tu semua shoot balik dr kg then g dinner kat area sini.. mkn tomyam..not bad tp mahal.. tu la yg xbest area sini.. mknan xde yg best pastu mahal2 je semuanya.. adeh...


k la then.. ayus nk upload gmba tp file tu xjmpe plak.. hihi.. next time maybe! :D pasni ayus try update hari2 k.. maybe about food.. who knows :) da.. XOXO!


P/S: i'm crazy in love with thepoplook.com!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015