Followers

Tuesday, July 24, 2012

Sahur & Iftar

Salam semua.. today picture-less post from me.. hehe. ade jugak kan? slaloo wordless post.. nothing much just nk share pasal sahur & iftar kami be2 je.. smlm 1st time kami ber2 berbuka bersame.. "Berdua" sahaja.. sbb mggu sebelum tu beramai2 dgn keluarga MA.. bila ber2 mmg blur.. nk mkn ape pn xtau..

smlm a bit terrible sikit la life ayus.. 1st day puasa & bekerje.. fuhfuh! penatnye sangat terasa.. smpi rumah pukul6 tu pn siap boleh terlelap stgh jam.. letih sgt.. ni pn sbb mlm sebelum tu balik dari rumah SIL kat semenyih, ayus terus buat laundry.. basuh segala baju kotor yg ade dlm rumah tu.. tu pn telelap2 tggu kain tu sudah dbasuh.. settle semua dlm kul2pagi.. huuu...

Kisah bersahur pulak.. ayus mmg bangun 4.30pg sbb nk sediakan mknn sahur.. nasib baik mlm tu my SIL dah tapaukan nasik buka posa smlm.. so just panas2 kan je.. xde la terkejar2.. kalau pagi td punya sahur, ayus sndiri pn garu kepala nk masak ape.. dgn lauk pn xde kat rumah tu.. yg ade ikan selar kuning.. last2 ayus rebut telur masin, goreng ikan n masak lemak kobis.. haa.. habis semua.. clear pagi td.. alhamdulillah..

Kisah berbuka smlm pulak.. kitorg ke bazar kat area rumah tu.. tp mmg "culture-shock" gak la.. mahalnye kalah mask sndiri.. kami just beli roti john(rm3), mehoon soup (rm4)-kuantiti utk kanak2, sgt sikit,nasi lemak paru (rm1.50x2) & ayam percik (rm3).. total rm13.. ni utk 2org mkn.. mahal betul.. arini dah pesan kat MA awal2, kite masak je la.. xyah beli2 melainkan betul2 nk mkn yg xboleh masak tu..

Memang berbuka 2org sgtlah sunyi.. mkn pn gelak ber2 je.. cukup2 mkn je.. kalau beramai2 tu.. mcm2 ragam ade.. mknn pun mcm2.. best~ harap nnt dpt la mkn beramai2 lg.. bru seronok.. hehe..

k la.. membebel2 ni kang ade plak xbuat kerje.. so, later nk update yg ber-picture lah.. xde gamba cam tulis karangan bdk darjah 1 je :P.. XOXO

p/s: syukur Ya Rahman Ya Rahim dah hari ke4 berpuasa..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015