Tuesday, May 8, 2012

Memasak amalan mulia

Salam semua.. arini nk crite sikit pengalaman memasak setelah lame sgt xmemasak.. a.k.a mls nk masak :P Semalam MA dtg rumah sbb kami nk settlekn borang2 nikah tu.. nk kne tgu semua pakcik2 ayus balik so, dinner la kat rumah tu.. kebetulan nk kne masak Ayam Masak Kicap.. korang imagine la mcm mane lauk ni k sbbnye ayus xde amik gamba pun... heee.. mase masak tu.. b4 nk hidang, ayus dgn konfidennye rase n tgk dah ok semuanya.. then, hidang la.. ayus, mama & MA mkn sesame.. ayus mmg sedap je mkn sbb ikot tekak sndiri mmg rase OK.. pastu mama bersuara " asal tawar je ni?".. time tu dah pelik.. tawar? sbb ayus rase masin dah.. then mama boleh tye MA " betul kan awie?", MA pn hanggukkan kepale.. time tu dah tkjut.. bia betul? ckp kat dorg sbb ayus rase dah masin dah... huuu.. malu gak la sbb hidang kat Hubby to be lak tu an.. b4 ni OK je masak.. xpenah dpt complain.. huuu..

FYI, ayus mmg lame xmasak lauk2 kg ni sbb adik ayus slaloo masak + ayus dah kurang mkn nasik, bnde masin2 n manis2 ni.. so, die mcm effect deria rase kot.. haha.. tp dnga jugk la mama n MA bising kate masak kne ikot tekak orang.. jgn ikot tekak sndiri.. hee.. okie bosses! noted! pasni MA la jadi pengkritik & tukang rasa UTAMA.. hee..

p/s: ayus byk baking je skrg ni.. minat masakan kg tp tgk jugk tukang pemakan nye.. anywhere, wish me luck to become a good cooker & housewife soon!

2 comments:

Aza Suhaiza said...

hehehe .. mula2 mmg camtu .. nanti kalau selalu masak okey la tue .. skrg nie kat rumah mmg masak ayam masak kicap jer .. abg yan dh x leh makan pedas .. sonang madina & tuah x jemu2 makan. hehe

yusraliyana said...

betul2.. yg ayus tau Awie pn memilih makan nye.. nk ayam je.. yg lain2 xjalan sgt.. pasni byk la nk kne blaja masak ngn kak aza.. nk blaja ns ujan panas, ns tomato.. waaa.... family dtg sng nnt.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015