Wednesday, December 21, 2011

Hantaran & Mas Kawen.

salam semua.. harini issue yg hendak dibincang kan seperti diatas. wah! skema gitu.. hihi. Related to below quote :

"Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran diSeluruh Semenanjung :-


UPSR, PMR/SRP : RM1,000-RM3,000

SPM : RM3,000-RM8,000

STPM/DIPLOMA : RM8,000-RM12,000

DEGREE : RM12,000-RM15,000............"

Macam2 kan skrg ni.. smpi hantaran pn dah ade rate tersndiri.. ayus pn tekejut gak.. pastu saje2 post kat FB tadi & feedback nye sangat la memberansangkan..haha. mostly lelaki yg comment la. Ade jugk yg kelakar2.. walau ape pun ayus hormat dgn semua pendapat. ada jugak yg xberkenan siap sentuh pasl agama. "org" berkenaan pun kalau nk ikot agama kenape awak tu bertunang? tu adat kan? :) hehe.. ni pendapat ayus la k. xkisah pn.. hal masing2..

Untuk yg baru nk kawen ayus rase mmg kne ade duit byk camtu.. yelah, ko ingat pas "SAH" ko dah boleh Hooray? hellow! perot2 orang ramai menunggu kat lua tu nk diisi.. mak ayah ko yg selama ni keluar duit utk kenduri tu ko xnk tlg ke? kawen xfree.. mmg org kate mas kawen senaskah Al-Quran pun dah cukup. tu kalau ko nikah je.. bersanding sume? free? kdg2 mas kawen ni org guna time2 kenduri tu la.. katering bagai.. nk masak beramai2? ko dok bandar ade ke org nk tlg? alamat ko buat sume bnde la kan..

ape2 pun same2 la kumpul duit k, jgn harapkan belah lelaki je.. mau lari laki tu.. hihi. Oh, MA, jgn lari k.. kite xmintak byk pun.. :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015