Followers

Wednesday, October 12, 2011

Melaka Bandaraya Bersejarah

Salam semua… nk update pasl MELAKA.. so many years ayus xg sane.. ha, hamek ko Sabtu(081011) g jugk.. tu pn sbb officemate MA kawen. Ni kenduri sebelah lelaki.. FYGI, ni kenduri kawan MA yg pertame kitorang g.. hihi. kawan ayus mmg dah ramai kawen.. so, xde la jakun sgt :P


Tentatif that day, ayus gerak dari rumah nk g amik MA kat rumah Kak Aza n Abg Yan @ selayang dlm kul 9. Heading there with speed 90km/h. ahaks! Bohong je. Laju lg sbnanye.. hehe. Sampai sane, tggu MA.. mcm biase la.. ala2 anak dare gitu nk bersiap.. hehe. Smpai2 dalm kerete mesti tye “hemsem x?” .. hehe.. Oke MA, awak mmg hensem (muntah darah! :P)

Kami pn terus menuju ke Melaka, tp sebelum tu bnti kat Esso Hulu Kelang, having our crazy breakfast.. ayam Blackpaper sekor, nasi lemak 3, coffee & ice lemon tea.. hee. Tragis mkn ayam sekor. :P pastu tepat kul 11 gerak ke Melaka Bandaraya Bersejarah.

Kul 12.30 smpai kat rumah pengantin, Bukit Katil. Hikhik. Aip! Xbaik gelak name tmpat tu :P kami lepak kat c2 smpi kul 2 lebeh.. sbb nk tgu pengantin pnye pasl kan.. Boss MA la suro tgu.. ayus mmg dah panas punggung dah… xsabo nk g Bandar.. ngee.

After that kami straight away drove to Bandar Melaka..haha. nk dekat sejam lebih gak la sesat nk masuk Bandar Hilir (malu, tutup muke dgn monitor) ngee.. siap gadoh2 ngn MA. Haha. MA salah xnk dnga cakp ayus okeh…. :P

Smpai sane kul 4.30.. nasib baik la dapt parking rm2 skali masuk.. time tu ramai org.. hee. 1st tmpat yg ayus tuju is TOILET! Haha.. sbb nk tuka baju kurung tu… malu nk jaln2 pkai bju kurung :P lalu kami pn bersuka ria.. hohoho.. sila layan pics :)








ni tmpat2 yg kami lawat.. area2 situ je.. nk g perigi Hang Tuah tp xsmpat pulak.. huuu. gamba kami? taadaaa!






Over kan MA? :P haha.. ni je la post pasl Melaka.. so far not bad.. sangat puas hati.. wpn dah hangin2 b4 nk smpai bandar ni.. hehe..  k la.. till then.. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015